Lemea | Verfrissing logo en huisstijl
164
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-164,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Verfrissing logo en huisstijl

Over dit project

Een aantal maanden geleden ben ik door de eigenaar van Sport & Fitness Bushido, Ries van Toorn,  gevraagd een nieuwe website te maken. Voor mij zelf een buitenkans, aangezien ik veel affiniteit heb met de branche.

LOGO & UITSTRALING
Allereerst zijn we begonnen met het logo en de naam. Wat was het geval. Door de jaren heen had er een verbastering plaats gevonden in het gebruik van het logo en door onduidelijkheid in hoe te profileren binnen een grote groep collega’s was ook de benaming steeds afwisselend weergegeven. Om tot een juiste uitstraling te komen hebben we eerst een doel gesteld om vervolgens koers te kunnen bepalen en handvaten te zoeken om op koers te kunnen blijven.

Het doel was om alle klanten die zich nu zo thuis voelden bij Bushido ook een echt thuis te kunnen bieden en de zwakke elementen die daar geen bijdrage in konden leveren te elimineren. Tijdens wat brainstormsessies met een kleine maar loyale groep medewerkers, kwamen we tot de conclusie dat de kracht van Bushido (wat ‘way of the warrior’ betekent): Budosport is. En dat we eigenlijk alleen maar terug hoefden te gaan naar de oorsprong. Zodra we daar uit waren ging alles eigenlijk van een leien dakje. Het blauw/grijze logo kon weer terug naar zwart/rood zoals vroeger de eigenaar Ad al begonnen was. En de naam werd ‘Sportschool Bushido’, zoals het in de volksmond al sinds jaar en dag bekend is onder de Tielenaren.

Van daaruit ben ik een plan gestart hoe de uitstraling van Sportschool Bushido het beste weergegeven kon worden. In eerste instantie had ik gedacht dit door middel van idolen van vroeger, of uit films te doen… Om het dichter bij huis te houden, heb ik ook met de gedachte gespeeld om juist de eigenaar (zelf meerdere keren wereldkampioen en exbondscoach) tot een boegbeeld te maken Echter de beste motivatie die je kunt hebben is intrinsieke motivatie. Dit bracht me bij een filmfragment van Rocky in zijn laatste film: je bent in gevecht met jezelf en dat is ook degene die je iedere dag met iedere stoot of slag weer moet zien te overwinnen (met het boksen, maar ook in real live), dus: BE YOUR OWN HERO! Iedere sporter in Bushido is bij hen niet alleen koning, maar door de inzet, toewijding en soms onmetelijke doorzettingsvermogen ook de held.

Datum

20 November

Categorie
Sportschoolbushido